Inboedel verzekeringVanaf 1,94eur

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering die bij u past Of u nu student bent, samenwonend of alleen en of u nu gehuwd bent of niet: Veradis Assurantiën heeft een inboedelverzekering voor iedereen. Een verzekering die de gehele huishoudelijke inboedel (bestemd voor particulier gebruik) verzekert tegen een groot aantal gevaren. Wil je weten wat er onder een inboedelverzekering valt en wat onder een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering genoemd)? Gebruik deze eenvoudige regel: alles wat aard- en nagelvast zit (en dus niet verhuisbaar is) behoort tot het woonhuis. Alles wat wel verhuisbaar is behoort tot de inboedel.

Inboedelwaardemeter

De Inboedelwaardemeter van het Verbond van Verzekeraars is een hulpmiddel om op eenvoudige en objectieve wijze de globale waarde van een inboedel vast te stellen, met name voor het geval u een inboedelverzekering wilt afsluiten of wilt wijzigen.

1. Wat is herbouwwaarde?

Herbouwwaarde is de waarde van uw huis uitgedrukt in geld, benodigd om uw woning bij een totaalschade volledig opnieuw op te bouwen.

2. Wat is onderverzekering?

Onderverzekering wil zeggen dat uw verzekerd bedrag lager is dan de werkelijke herbouwwaarde van uw woonhuis.

3. Wat zijn de gevolgen van onderverzekering?

In geval van schade, bijvoorbeeld na een brand, wordt maar een deel van de schade vergoed. Dit wordt naar verhouding berekend. Stel u heeft een schade van € 20.000 en uw verzekerd bedrag is € 175.000 i.p.v. de werkelijke herbouwwaarde van € 250.000, dan krijgt u slechts 175/250 van de schade betaald, in dit geval € 14.000.

4. Hoe komt het dat ik onderverzekerd ben?

De waarde van een huis kan sneller gestegen zijn dan gemiddeld. Veel mensen vergeten verbeteringen aan hun huis, zoals een nieuwe badkamer of keuken, door te geven aan hun verzekeraar. De eventuele jaarlijkse indexatie houdt hier geen rekening mee en zo ontstaat onderverzekering.

5. Waarom nu deze actie?

Uit recent onderzoek is gebleken dat 1 op de 5 eigenhuisbezitters onderverzekerd is. Vandaar dat wij deze actie voor onze relaties zijn gestart, om er zo voor te zorgen dat u volledig verzekerd bent en blijft. Als assurantieadviseur is het onze taak om u te attenderen op mogelijke onderverzekering.

6. Hoe wordt de herbouwwaarde vastgesteld?

De herbouwwaarde is gebaseerd op een driedeling. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in: Type woning Kwaliteit van de bouwdelen Inhoud van de woning in kubieke meters Op basis van deze factoren is een prijs per kubieke meter vastgesteld.

7. Hoe kom ik achter de inhoud van mijn woning in kubieke meters (m3)?

Vaak wordt de inhoud van de woning in kubieke meters (m3) vermeld in het taxatierapport. Let op dat u geen vergissing maakt met de woonoppervlakte in vierkante meters (m2). Heeft u geen taxatierapport, of wordt de inhoud van de woning niet vermeld, dan moet u de inhoud zelf uitrekenen. Dat lijkt een hele opgave maar dat valt reuze mee. Wanneer u in het bezit bent van bouwtekeningen dan helpt dat enorm omdat de afmetingen direct voorhanden zijn. Anders moet u zelf de maten opmeten. De berekening van het aantal kubieke meters geschiedt door het buitenwerks gemeten oppervlak te vermenigvuldigen met de gemiddelde hoogte. Deze hoogte wordt gemeten vanaf bovenkant begane grondvloer. Indien er kelders of souterrains zijn, wordt de hoogte gemeten vanaf de vloer van deze ruimten. Als hulpmiddel om te komen tot de berekening van de verdiepingshoogte kunt u ook de optreden van de trap opmeten en tellen. De berging dient bij de inhoud te worden opgeteld.

8. Hoe lang is de nieuwe herbouwwaarde geldig?

Na aanpassing van de herbouwwaarde bent u minimaal drie jaar verzekerd tegen onderverzekering. Dat geldt natuurlijk wanneer u gedurende die periode geen verbeteringen aanbrengt.

9. Wat moet ik doen als ik niet alle gegevens heb om de herbouwwaardemeter in te vullen?

U kunt dan contact opnemen met ons. Wij zullen u dan verder helpen.

10. Ik snap de herbouwwaardemeter niet, wat moet ik doen?

U kunt het beste contact met ons opnemen. Wij zullen u helpen bij het invullen van de herbouwwaardemeter.

Prijzen
Alleenstaande zonder inwonende kinderen vanaf 1,94eur per maand